Приготування чайного гриба досить простий процес, який має ряд своїх особливостей, які необхідно неухильно виконувати . Чайний гриб живе у всіх частинах світу, виключно легко пристосовується до будь-яких умов, адаптується при різній температурі . По-науковому його ще називають медузоміцет . Якщо ви вирішили завести цей невибагливий, дуже корисний чайний гриб, то він прийде вам на допомогу при будь-яких хвороби, нездужання, інші неприємності, але гриб потребує виключно правильному догляді . Чайний гриб росте шарами . Неправильно твердження, що від самого малесенького шару швидко виросте повноцінний чайний гриб . Для приготування чайного гриба потрібно середній шар, який відокремлюється вкрай обережно . Спочатку цей довгоочікуваний шар промивають теплою водою, кладуть в чисту банку, наливають воду при нормальній кімнатній температурі, залишають шар адаптуватися, укривши подвійною кількістю марлі на одну добу . Необхідною умовою є саме подвійний шар марлі . На поверхню тіла гриба нічого не повинно потрапити, інакше чайний гриб може загинути .
Через добу візьміть чисту банку, найкраще трилітрову . Чи не мийте банку миючими засобами, краще обіллєте крутим окропом, після чого дайте охолонути . Потім налийте профільтровану або джерельну воду, можна взяти воду, що продається в магазині під назвою «Питна» . Таку ж воду будете використовувати для промивання чайного гриба . Ніколи не промивайте його під струменем води під краном, тому що ця вода містить величезну кількість хлору, яка зашкодить медузоміценту . Для приготування чайного гриба покладіть в теплу воду цукровий пісок з розрахунку 100 грамів на літр води і чайну ложку чаю . Не можна поміщати чайний гриб в гарячу воду, він загине . Не можна класти не розчинилися шматочки цукру на тіло чайного гриба, що призведе до травмування гриба, він може захворіти . Можна складати живильне середовище за допомогою зеленого або чорного чаю на ваш смак . Якщо при використанні чорного чаю можна отримати сильне серцебиття, то зелений чай, застосовуваний для живильного середовища медузоміцента, часто викликає печію .
На основі приготування чайного гриба готують абсолютно різні напої . Іноді чай для створення живильного середовища замінюють розчинною кавою, багато любителів створюють сприятливе середовище для медузоміцента з горохової або соєвого борошна . Спочатку чайний гриб лежить на дні банки, згодом він обов'язково спливе, піднімають його бульбашки вуглекислого газу, які утворюються дріжджовими грибками . Якщо гриб не піднімається, значить кімнатна температура занизька, поставте його в тепле місце . Необхідно відзначити, що повне дозрівання і газування чайного гриба досягається на шостий день, через два тижні медузоміцент стає схожий на сухе вино . Щомісяця чайний гриб необхідно ретельно промивати, готовий настій відливають окремо в глечик, в банку знову додають живильне середовище для подальшого дозрівання цього корисного іммуноповишающее напою . Необхідно відзначити, що медузоміцент не повинен перестаіваться, інакше верхній шар потемніє, загине .
Приготування чайного гриба - абсолютно не складний процес, згодом ви не будете відчувати незручностей, варто тільки приготувати його один раз. Настої чайного гриба в період дозрівання включають в себе величезну кількість корисних речовин, необхідних людині. Полюбіть цей незвичайний продукт - чайний гриб.
Коментарі
Дописати коментар