Рецепт №1 . Для рецепта потрібно:
- 250 грамів кальмарів (консервованих, відварних)
- 300 грамів курячої грудки
- 300 грамів маринованих огірків
- 200 грамів майонезу.
Кальмари (якщо вони консервовані) промивають і обсушують паперовим рушником. Інгредієнти салату нарізають однаковими дрібними кубиками, змішують з майонезом.
Рецепт №2 . Для цього потрібно:
- 2 курячі грудки
- 1 пучок салату
- 4 скибочки хліба
- оливкова олія
- цукор, оцет, сіль, гірчиця.
З хліба готують сухарики, нарізавши його кубиками і підсушити в духовці. Змішують для заправки цукор, оцет, масло, гірчицю і сіль (до середньої густоти). Заливають сухарики отриманої заправкою. Листя салату викладають на підготовлене плоске блюдо, зверху укладають нарізану кубиками курку, потім просочені сухарики. Поливають заправкою.
Рецепт №3 . Для цього рецепта потрібно:
- 1 відварна грудка
- 100 грамів кураги
- 4 листа салату
- 1 апельсин
- 100 грамів підсмаженого арахісу
- сіль, домашній майонез, перець.
Очищений апельсин нарізають маленькими шматочками, курагу і курку - кубиками, арахіс подрібнюють ножем. Змішують інгредієнти, солять, поливають майонезом і прикрашають листям салату (можна викласти блюдо на листя салату).
Рецепт №4. Інгредієнти:
- 500 грамів курячої грудки
- 500 грамів печериць (свіжих)
- 6 відварених яєць
- 1 склянка ядер волоських горіхів
- 300 грамів тертого сиру
- 2 зубці часнику
- 2 цибулини
- майонез.
Нарізають гриби скибочками і збризкують соком лимона (щоб запобігти потемніння). Гасять гриби з цибулею, порізаною кубиками, в олії до повної готовності. Половину горіхів перемелюють на м'ясорубці, залишилися горіхи ламають на половинки. Яйця труть на тертці, залишивши цілими 2 білки. До тертому сиру додають роздавлений часник. Відварну курячу грудку виймають з бульйону і нарізають шматочками. На блюдо викладають курку, змащують майонезом, зверху викладають розламані горіхи, змащують майонезом, кладуть терті яйця, майонез, тушковані з цибулею гриби, майонез, тертий сир з часником, майонез. Верх страви прикрашають тертим яєчним білком і меленими горіхами.
Рецепт №5 . Для цього рецепта потрібно:
- 300 грамів курячої грудки
- 1 огірок
- 2 болгарських перцю
- 100 грамів сиру
- кріп, майонез, сіль.
Відварну грудку, перець, сир і огірок нарізають невеликими кубиками. Дрібно рубають кріп. Змішують всі інгредієнти, солять, потім заправляють майонезом.
Рецепт №6. Необхідно:
- 100 грамів сиру
- 300 грамів печериць
- 1 куряча грудка
- 4 яйця
- 100 грамів майонезу
- 2 столові ложки рослинної олії, сіль.
Варять курку і остуджують разом з бульйоном. Ріжуть м'ясо тонкими шматочками поперек волокон. Гриби розрізають навпіл і нарізають тонкими пластинками. Смажать гриби на маслі 5 хвилин, солять. Відварені яйця поділяють на білки і жовтки. Білки труть на крупній тертці, потім перемішують з грибами. Терті жовтки змішують з підготовленим м'ясом і майонезом. На блюдо викладають шар грибів, злегка приминають. Зверху кладуть курку з яйцем і майонезом, потім посипають тертим сиром.
Будь рецепт салату з курячою грудкою може стати прекрасним доповненням до сімейної вечері або святкового застілля. смачного!
Коментарі
Дописати коментар