Сир любить велика кількість людей, але багато хто воліє тільки традиційні сорти сиру, які їдять вранці в якості бутерброда - така традиція більшості російських сімей.
Жителям багатьох зарубіжних країн таке вживання сиру здасться просто дивовижним, для них сир - незмінний улюблений десертний продукт, що подається до столу тільки після основного прийняття їжі. Сир смакують, ніколи не вживають як бутерброда, їм насолоджуються. Саме тому найбільш шляхетним, найулюбленішим ласощами вважається сир з цвіллю.
Те, що абсолютно природно для жителів країн Європи, просто неприйнятно для росіян, особливо для людей старшої вікової категорії. Особливо дивує деяких наших співвітчизників спроможність європейців з апетитом поглинати сир з пліснявою, вони абсолютно не розуміють в чому користь такого сиру. Сир з пліснявою - делікатесний продукт, який їдять у винятково малих кількостях, він може бути м'яким або твердим. Основною сировиною для приготування цього делікатесу є жирне коров'яче, козяче або овече молоко. Саме від різновиду молока залежить сорт приготовляемого сиру з цвіллю.
Яскравими представниками сирів з білою цвіллю є сири «Камамбер», «Брі». Для приготування цих різновидів необхідно, щоб сир «дозрів», тільки у зрілого сиру неодмінно мається пухнаста цвілевих скоринка. Можна абсолютно не брати подібні сири, не вживати їх у їжу, але користь сиру з цвіллю все ж є. У цьому прекрасному продукті надзвичайно велика кількість фосфору, кальцію, вітамінів, амінокислот, необхідних для нормальної життєдіяльності людини, інакше жителі європейських країн, постійно піклуються про своє здоров'я, не полюбили б такі незвичайні сири.
Іншими видами сирів з цвіллю є блакитні цвілеві сири. На зрізі даного сиру можна помітити зеленувато-блакитні вкраплення. Яскравими представниками таких сирів вважаються «Горгонзола», «Фурма де Амбер», «Бле де Косс», але найбільш знаменитим, надзвичайно улюбленим європейцями, вважається сир «Рокфор». Для приготування блакитних цвілевих сирів використовують створоженного молоко і досить дорогий, надзвичайно корисний штам кисломолочного грибка. Ці спеціальні грибки, що беруть участь у виробництві блакитного цвілевого сиру, значно збільшують корисні властивості цього виду.
Найбільша користь сиру з цвіллю в складових цього продукту, що включають виключно корисні для організму людини бактерії, які допомагають нормальній роботі кишечника. Саме тому в Європі мінімальна кількість захворювань шлунково-кишкового тракту. Вважається, що сири, що містять благородну цвіль, зберігають речовина, яка найкращим чином захищає людську шкіру від небезпечних ультрафіолетових променів. Постійне вживання в малих кількостях цих досить дорогих сирів сприяє великий виробленню меланіну в організмі людини, тому ризик отримання сонячних опіків значно знижується.
При покупці таких сирів необхідно знати, як правильно його вибрати, які продукти сумісні при вживанні цвілевого сиру в їжу, як довго зберігати, скільки даного продукту можна вживати щодня без шкоди здоров'ю. При виборі цвілевого сиру придбайте обов'язково ніжний, вологий, кілька пухкий сир. Не рекомендується купувати дуже розсипчастий сир з цвіллю. Прекрасним поєднанням для вживання такого делікатесного сиру вважаються кава, чай, зелень, додають його в піцу, різні соуси, їдять іноді просто вприкуску з скоринкою тільки випеченого дивно смачного швейцарського білого хліба, додають в суп. Дивно вишукано поєднується цей сир з легким вином. Зберігати сир необхідно тільки в вощеного папері в холодильнику.
Якщо ви ніколи не ласували цвілевим сиром, то багато втратили, обов'язково спробуйте, оцініть, можливо, ви станете його справжнім шанувальником.
Коментарі
Дописати коментар