Перейти до основного вмісту

Розмарин в Кулінарії Незамінний Атрибут

 Розмарин в Кулінарії Незамінний Атрибут

Вічнозелений, дуже ароматний чагарник розмарин володіє свіжим, тонким запахом, кілька нагадує аромат хвої. Саме ці незвичайні властивості використовуються і високо цінуються при застосуванні розмарину в кулінарії.

Розмарин є незамінним доповненням до найрізноманітніших страв. Не всі кулінари знають, як грамотно використовувати цю ароматну добавку, про простих домашніх господинь взагалі не йдеться. При покупці спецій і різних ароматичних добавок для своїх страв, вони обходять розмарин стороною. На сьогоднішній момент розмарин, застосовуваний у кулінарії, продається практично у всіх супермаркетах в невеликих паперових пакетиках. На думку багатьох професіоналів кулінарії, при використанні свіжої рослини його можна «переборщити» і при цьому зіпсувати смак приготованого блюда. У той же час абсолютно неможливо перевищити норму дозволеного, користуючись сухий приправою, тому початківцям кулінарам слід застосовувати виключно сухий розмарин.

Загальновідомо, що розмарин в кулінарії поклав початок загального інтересу до дивно привабливою середземноморської кухні. Те ж саме можна сказати про недавнє застосуванні базиліка російськими професійними кухарями і простими любителями смачно поїсти. На відміну від базиліка, порошок розмарину приваблює своїм незвично тонким хвойним ароматом, тому в даний час сушений розмарин отримав визнання в хлібопекарській промисловості, виноробстві. Відмінною рисою застосування розмарину в якості добавки в середземноморських салатах є повне виключення солі в якості приправи. Розмарин надає салату дивовижний нетрадиційний смаковий відтінок, який можна зіпсувати при додаванні навіть мінімальної кількості солі.

Частенько заморські кулінари і професійні кухарі використовують розмарин при приготуванні оригінального маринаду для рибних страв. Любителі гострої їжі неодмінно оцінять використання розмарину при маринуванні шашлику. Народи Середземномор'я використовували розмарин в кулінарії з найдавніших часів. На їхню думку, рослина здатна поліпшити пам'ять, підвищити концентрацію уваги, особливо у людей, що займаються розумовою працею. Тому багато шкільні їдальні деяких європейських країн пропонують школярам булочки або тістечка з приправою з розмарину.

Розмарин настільки приваблива приправа до м'яса, що, спробувавши одного разу, ви будете її використовувати регулярно, поступово знижуючи кількість споживаної солі. Особливу увагу необхідно звернути на приправу розмарин людям, страждаючим гіпертонічним захворюванням, які мають захворювання нирок, набряки, бажаючим скинути вагу.

Деякі приклади використання розмарину в кулінарії дивують своїм застосуванням даної приправи. Свіжий розмарин кладуть на початку приготування страви цілими гілочками, після закінчення незначно тимчасового періоду гілочки витягуються з готового блюда, ніжний тонкий аромат залишається. Тривале знаходження гілочок розмарину у страві викликає гіркуватий присмак, аналогічний залишеному лаврового листа. Адже після закінчення приготування кулінарного шедевра, лавровий лист також рекомендується виймати з їжі.

Існує чудовий рецепт запеченої у фользі риби з додаванням розмарину. Щоб приготувати таку страву, рекомендується використовувати судак або форель. На підготовлену харчову фольгу кладуть нарізану кільцями ріпчасту цибулю і лимон, зверху викладають випотрошену рибу, прямо в черевце риби кладуть порошок розмарину в невеликій кількості і трохи підсолюють рибу. Загортають у фольгу, запікають у духовці. Незвичайно приємний аромат страви не дозволить засумніватися в дивовижній привабливості застосування розмарину в кулінарії. Страва буде надзвичайно вишуканим.

Необхідно відзначити одну особливість приправи розмарин. Зазвичай її використовують на початку приготування тієї чи іншої страви, причому при підвищенні температури дивовижний аромат не зникає і не змінює свій привабливості навіть при досить високих температурах приготування.

Розмарином можна ефективно ароматизувати дим при приготуванні на відкритому вогні барбекю. Гриби з розмарином - безпрограшний варіант, спробуйте самі. приємного вам апетиту!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...