Перейти до основного вмісту

5 Кращих Рецептів Французької Кухні до святкового столу

 5 Кращих Рецептів Французької Кухні до святкового столу

Мабуть, якщо задатися метою і підібрати одне-єдине слово, що відображає суть французької кухні, це буде слово «вишукано». Саме тому вона так органічно доповнює нашу традиційну святкову кухню, з її відгомонами продуктового дефіциту радянських часів. Жахлива тенденція «побільше і поситнее» цілком може бути розбавлена ​​французьким шармом, шиком, лоском і витонченістю!

У цій статті ми зібрали кілька вишуканих страв, які цілком можна приготувати до Нового року і будь-якого іншого свята.

Форель, запечена з авокадо і вином
  Інгредієнти:

  1. 1 кг форелі
  2. 1 велика цибулина
  3. 3 великих плоди авокадо
  4. 3 ст.л. білого вина
  5. 3 ст.л. лимонного соку
  6. 3 ст.л. рослинного масла
  7. сіль і мелений перець за смаком.

як готувати:
  Філе форелі промити і злегка обсушити, нарізати порційними шматками, посолити, поперчити, полити лимонним соком і залишити на 15-20 хвилин для маринування. Очистити цибулину і авокадо від шкірки. Цибулю нарізати кільцями, авокадо - кубиками обсмажити в маслі до легкого рум'янцю. Зняти з вогню, додати вино і дати трохи настоятися. Потім викласти у змащену олією форму, зверху рівномірно розкласти рибне філе, накрити фольгою і запікати 30 хвилин.

Мус з креветок і маскарпоне Блюдо подається в тарталетках.
  Інгредієнти:

  1. 300 г креветок
  2. 300 г сиру маскарпоне
  3. 120 мл жирних вершків
  4. половинка лимона
  5. корінь петрушки
  6. 100 г зелені петрушки
  7. сіль і білий мелений перець за смаком.

як готувати:
  Зварити креветки у воді з подрібненим коренем петрушки, скибочками лимона і невеликою кількістю солі. Злити воду, очистити креветки, збити разом з сиром і вершками в повітряну пухку масу. Додати 1 ст.л. подрібненої зелені петрушки, білий перець і сіль за смаком, розкласти в тарталетки, прикрасити листочками петрушки.

Салат з тунцем і анчоусами
  Інгредієнти:

  1. 1 банка консервованого тунця у власному соку
  2. 250 г салату
  3. 150 г солоних анчоусів
  4. 2 варені яйця
  5. 1 свіжий огірок
  6. 2 свіжих помідори
  7. 1 цибулина (синя)
  8. 2 ст.л. маслин
  9. 1 ст.л. винного оцту
  10. 1 ст.л. оливкової олії
  11. сіль за смаком.

як готувати:
  Злити сік з тунця і дрібно його нарізати. З анчоусів зрізати філе і також подрібнити. Змішати рибу з цибулею, порізаною кільцями, часточками варених яєць, маслинами. Викласти все в салатник, додати огірок, нарізаний кубиками, скибочки помідорів, масло, оцет і сіль за смаком.

Гратен з креветками
  Інгредієнти:

  1. 200 г креветок
  2. 100 г твердого сиру
  3. 1 цибулина (синя)
  4. 1 ст.л. оливкової олії
  5. 1 склянка жирних вершків
  6. 2 зубчики часнику
  7. 1 гіркий червоний перець
  8. 3 ст.л. лимонного соку
  9. сіль за смаком.

як готувати:
  Очистити креветки і залити лимонним соком. Подрібнити цибулю, обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хвилин, додати дрібно рубаний часник і гіркий перець. Перемішати, підрум'янити ще 3-4 хвилини, розкласти в керамічні горщики. Зверху викласти креветки, залити вершками і посипати тертим сиром. Посолити за смаком і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.

На перший погляд може здатися, що в добірці рецептів явний перекіс у бік риби і морепродуктів. Однак саме цих продуктів зазвичай так не вистачає на нашому новорічному столі! Так чому б не скористатися нагодою і не порадувати гостей майстерно приготованими фореллю і креветками, а також смачним рибним салатом?

А на закуску - класичний французький десерт!

крем брюле
  Інгредієнти:

  1. 8 курячих жовтків
  2. 3 ст.л. цукрової пудри
  3. 2 склянки жирних вершків
  4. 1 пакетик ванільного цукру
  5. 3 ст.л. цукру для карамельної скоринки.

як готувати:
  Збити курячі жовтки з цукровою пудрою до отримання однорідної світлої маси. Додати вершки і ванільний цукор, ще раз як слід збити і розлити у формочки. Помістити в розігріту до 170 градусів духовку (в глибоке деко, до половини заповнений водою). Готовіть1 годину або трохи більше, остудити. Перед подачею на стіл посипати зверху цукром і помістити в розігріту духовку з верхнім нагрівом (щоб на поверхні десерту утворилася карамельна скоринка).

Звичайно, 5 рецептів - це занадто мало для того, щоб повною мірою оцінити пишноту французької кухні. Але як шлях у тисячу миль починається з першого кроку, так і знайомство з новими кулінарними традиціями починається з декількох вдало приготованих страв. Вірте в себе і готуйте з любов'ю!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...