У цій статті ми зібрали кілька вишуканих страв, які цілком можна приготувати до Нового року і будь-якого іншого свята.
Форель, запечена з авокадо і вином
Інгредієнти:
- 1 кг форелі
- 1 велика цибулина
- 3 великих плоди авокадо
- 3 ст.л. білого вина
- 3 ст.л. лимонного соку
- 3 ст.л. рослинного масла
- сіль і мелений перець за смаком.
як готувати:
Філе форелі промити і злегка обсушити, нарізати порційними шматками, посолити, поперчити, полити лимонним соком і залишити на 15-20 хвилин для маринування. Очистити цибулину і авокадо від шкірки. Цибулю нарізати кільцями, авокадо - кубиками обсмажити в маслі до легкого рум'янцю. Зняти з вогню, додати вино і дати трохи настоятися. Потім викласти у змащену олією форму, зверху рівномірно розкласти рибне філе, накрити фольгою і запікати 30 хвилин.
Мус з креветок і маскарпоне Блюдо подається в тарталетках.
Інгредієнти:
- 300 г креветок
- 300 г сиру маскарпоне
- 120 мл жирних вершків
- половинка лимона
- корінь петрушки
- 100 г зелені петрушки
- сіль і білий мелений перець за смаком.
як готувати:
Зварити креветки у воді з подрібненим коренем петрушки, скибочками лимона і невеликою кількістю солі. Злити воду, очистити креветки, збити разом з сиром і вершками в повітряну пухку масу. Додати 1 ст.л. подрібненої зелені петрушки, білий перець і сіль за смаком, розкласти в тарталетки, прикрасити листочками петрушки.
Салат з тунцем і анчоусами
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого тунця у власному соку
- 250 г салату
- 150 г солоних анчоусів
- 2 варені яйця
- 1 свіжий огірок
- 2 свіжих помідори
- 1 цибулина (синя)
- 2 ст.л. маслин
- 1 ст.л. винного оцту
- 1 ст.л. оливкової олії
- сіль за смаком.
як готувати:
Злити сік з тунця і дрібно його нарізати. З анчоусів зрізати філе і також подрібнити. Змішати рибу з цибулею, порізаною кільцями, часточками варених яєць, маслинами. Викласти все в салатник, додати огірок, нарізаний кубиками, скибочки помідорів, масло, оцет і сіль за смаком.
Гратен з креветками
Інгредієнти:
- 200 г креветок
- 100 г твердого сиру
- 1 цибулина (синя)
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 склянка жирних вершків
- 2 зубчики часнику
- 1 гіркий червоний перець
- 3 ст.л. лимонного соку
- сіль за смаком.
як готувати:
Очистити креветки і залити лимонним соком. Подрібнити цибулю, обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хвилин, додати дрібно рубаний часник і гіркий перець. Перемішати, підрум'янити ще 3-4 хвилини, розкласти в керамічні горщики. Зверху викласти креветки, залити вершками і посипати тертим сиром. Посолити за смаком і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.
На перший погляд може здатися, що в добірці рецептів явний перекіс у бік риби і морепродуктів. Однак саме цих продуктів зазвичай так не вистачає на нашому новорічному столі! Так чому б не скористатися нагодою і не порадувати гостей майстерно приготованими фореллю і креветками, а також смачним рибним салатом?
А на закуску - класичний французький десерт!
крем брюле
Інгредієнти:
- 8 курячих жовтків
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 2 склянки жирних вершків
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3 ст.л. цукру для карамельної скоринки.
як готувати:
Збити курячі жовтки з цукровою пудрою до отримання однорідної світлої маси. Додати вершки і ванільний цукор, ще раз як слід збити і розлити у формочки. Помістити в розігріту до 170 градусів духовку (в глибоке деко, до половини заповнений водою). Готовіть1 годину або трохи більше, остудити. Перед подачею на стіл посипати зверху цукром і помістити в розігріту духовку з верхнім нагрівом (щоб на поверхні десерту утворилася карамельна скоринка).
Звичайно, 5 рецептів - це занадто мало для того, щоб повною мірою оцінити пишноту французької кухні. Але як шлях у тисячу миль починається з першого кроку, так і знайомство з новими кулінарними традиціями починається з декількох вдало приготованих страв. Вірте в себе і готуйте з любов'ю!
Коментарі
Дописати коментар