Манти з картопляною начинкою
Яких тільки начинок для манто не придумали вмілі кулінари! Сьогодні в нашому меню - картопляна.
Замістити пружне еластичне тісто з 500 г борошна, склянки води, 1-го яйця і дрібки солі. Гарненько його вимісити, сформувати кулю, обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник на півгодини. За цей час приготувати начинку: очистити півкілограма картоплі і 2 великих головки ріпчастої цибулі, нарізати овочі дрібними кубиками, посолити і поперчити за смаком.
Розкачати тісто в тонкий пласт і нарізати квадратами (зі стороною приблизно 10 см). Викласти на середину кожного квадрата по 1 ст.л. начинки, зверху на начинку покласти шматочок вершкового масла величиною з невелику полуничку. Зліпити манти: спочатку з'єднати чотири кути в центрі, потім з'єднати сусідні кути між собою. Викласти манти на решітку пароварки, рясно змастити розм'якшеним при кімнатній температурі вершковим маслом і готувати 45 хвилин. Подавати, посипавши рубаною зеленню.
Апельсиновий омлет
Цей незвичайний омлет готується на основі апельсинового соку.
Видавити сік 1 апельсина, додати 3 яйця, збиті міксером до пишної піни. Також додати 2 ст.л. апельсинової цедри, по дрібці солі і меленого перцю. Збити всі разом, розлити в невеликі формочки (можна силіконові) і готувати в пароварці 30 хвилин. Вийняти, трохи остудити і перевернути формочки на велику плоску тарілку. Дуже смачно!
У пароварці можна також приготувати корисну і ситну кукурудзяну кашу на молоці.
Молочна кукурудзяна каша
Промити півсклянки кукурудзяної крупи, викласти її в контейнер пароварки, залити склянкою молока і додати півсклянки води. Перемішати, готувати 20 хвилин. Потім знову перемішати, додати 25-30 г вершкового масла, 1 ст.л. цукру і дрібку солі. Включити пароварку ще на 10 хвилин, щоб каша «дозріла».
Сирне суфле з ягідної начинкою
Хто сказав, що в пароварці не готують десерти і запіканки? Ще як готують! Переконайтеся в цьому самі з нашим рецептом ніжного сирного суфле.
Протерти через сито 400 г домашнього жирного сиру (щоб домогтися пастоподібної консистенції), додати 3 яєчних жовтки, розтертих зі склянкою цукру. Перемішати, всипати 3 ст.л. манної крупи. Додати збиті в окремому посуді яєчні білки (3 шт.), Все разом збити блендером і вилити в змащену маслом форму. Зверху рівним шаром викласти 2 склянки свіжих ягід, бажано без кісточок. Полуниця, малина, смородина підходять ідеально.
Помістити форму в пароварку, готувати 45 хвилин. Охолодити, вийняти з форми, нарізати на шматочки. Можна посипати цукровою пудрою.
А ось ще один оригінальний рецепт десерту з пароварці.
Віденський пудинг з готових бісквітних рулетів
Круглу форму для випічки змастити маслом. Нарізати кружечками 2 готових бісквітних рулету з будь-якою начинкою і викласти ними форму зсередини. Зварити заливку для пудингу: перемішати півсклянки молока, 2 ст.л. борошна, 2 ст.л. крохмалю і 1 склянка цукру, ретельно розчинити всі грудочки і на малому вогні довести до кипіння. Варити 10 хвилин, постійно помішуючи. Зняти з вогню і злегка остудити. Вимити 5 курячих яєць, відокремити жовтки від білків і збити окремо. Тонкою цівкою влити в крем-заливку спочатку збиті жовтки, потім білки. Перемішати і залити пудинг.
Помістити форму в пароварку і готувати 1 годину. Вийняти форму, охолодити і обережно перевернути на блюдо, як би витрусивши пудинг. Постарайтеся не пошкодити його при цьому. Десерт дуже красиво виглядає на розрізі.
Знаючи, що приготувати в пароварці, ви завжди зможете нагодувати свою сім'ю смачно, а головне - корисно. Удачі!
Коментарі
Дописати коментар