Різноманітність в раціоні - справа принципу для хороших господарок. Для любителів страв з насиченими смаками хороший варіант - рецепт салату з помідорами, який прикрасить стіл для буднів і свят будь-якої сім'ї.
Рецепт №1. Для цього рецепта потрібно:
- 5 помідорів
- 0, 5 склянки волоських горіхів
- 1 цибулина
- 3 зубці часнику
- 2, 5 ст. л. рослинного масла, перець, сіль.
Лук нарізають тонкими кільцями, помідори - кружечками. Часник добре товчуть з сіллю і рослинним маслом. Горіхи подрібнюють. Перемішують інгредієнти, додають сіль за смаком, залишають на 2 години в холодильнику.
Рецепт №2. Інгредієнти:
- 1 помідор
- 7-8 креветок (королівських)
- 1 огірок
- 1 ст. л. соку лимона,
- перець, сіль
- оливкова олія.
Відварені креветки чистять і ріжуть навпіл. Огірок ріжуть скибочками, помідор - часточками. Перемішують, солять, перчать, додають сік лимона, масло і знову перемішують. Подають як стартове блюдо.
Рецепт №3. Для цього потрібно:
- 7-8 помідорів чері
- 100 г моцарели
- 2 столові ложки оливкової олії
- гілочка базиліку, дрібка італійських трав.
Моцареллу (кульки) виймають з розсолу, помідори розрізають навпіл. Викладають на блюдо, прикрашають базиліком, збризкують маслом і посипають італійськими травами. Подавати можна з брушеттой (брускетто).
Рецепт №4. Для салату потрібно:
- 4 жовтих солодких перцю
- 6 помідорів
- 1 пучок салату
- 4 яйця
- 8-10 штук редиски
- 2 штуки фенхеля
- 2 стебла селери
- 250 г йогурту
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 тости
- 5 ст. л. винного оцту
- 3 ст. л. рубаної зелені,
- перець, сіль.
Салат рвуть руками, фенхель і перець ріжуть смужками, селера і яйця - скибочками, редис - кружечками, помідори - часточками. Додають оцет, йогурт, сіль, перець, зелень. Посипають грінками.
Рецепт №5. Для рецепта потрібно:
- 400 г підкопченої шинки
- 4 помідори
- 150 г сиру
- 3 скибочки хліба
- 5 зубців часнику,
- майонез,
- сіль.
Хліб нарізають шматочками, підсмажують на маслі. Шинку і помідори ріжуть кубиками, сир труть на крупній тертці, додають дрібно нарізаний часник, сухарики, солять, поливають майонезом, перемішують, залишають в холоді на 15 хвилин.
Рецепт № 6. Буде потрібно:
- 3 цибулини
- 3 помідори
- 150 г консервованих грибів
- 2 ст. л. рослинної олії
- петрушка,
- спеції,
- оцет,
- зелений горошок.
Гриби і помідори нарізають часточками, додають горошок (за смаком), масло, нарізану цибулю, оцет. Прикрашають зеленню.
Рецепт №7. Для цього рецепта потрібно:
- 200 г крабових паличок
- 100 г майонезу
- 3 помідори
- 2 зубці часнику,
- сіль,
- Зелена цибуля.
Крабові палички і помідори нарізують кубиками, дрібно рубають цибулю, тиснуть часник, змішують інгредієнти і заправляють майонезом. Зверху посипають зеленою цибулею.
Для кожної господині рецепт салату з помідорами стане прекрасною підмогою, а для сім'ї та гостей - хорошим частуванням. Смачного!
Коментарі
Дописати коментар